NextDoor Project skaber koreografisk scenekunst i krydsfeltet mellem virkelighed, fortolkning og iscenesættelse.
Kunstnerisk research er en passioneret del af vores praksis og vi udfordrer på daglig basis både konventioner og komfortabilitet i udviklingen af nye formater, metoder og rammer for den koreografiske praksis.

Vi skaber koreografisk scenekunst for både børn, unge og voksne og udforsker konstant det kunstneriske mødes potentiale,
publikumsrelationer og deltagerkultur. Vores værker udfolder sig på mange forskellige scener; fra teatre til plejehjem, gennem gader og byens landskab, på asylcentre, skoler og børnehaver. 
Vi møder det politiske gennem det intime og samtiden gennem det dokumentariske. Vi tager udgangspunkt i det gensidige møde, der skaber resonans og refleksion på tværs og på trods af grupperinger, og med afsæt i mødet mellem det kunstneriske og det dokumentariske skaber rum til at indleve sig i livet fra nye vinkler.

 

Ingrid Tranum Velásquez er kunstnerisk leder af NextDoor Project og er i sin kunstneriske praksis optaget af den kunstneriske relation og hvordan koreografi kan skabe afsæt for en kropslig indlevelse og gensidighed i mødet mellem kunst og menneske. Ingrids praksis er baseret på langsigtede og ofte nomadiske værkstrategier, hvilket sikrer et udstrakt perspektiv, der prioriterer dybdegående kunstnerisk undersøgelse og udvikling af metodisk praksis og viden i værkprocessen, hvilket både højner produktionens kunstneriske kvalitet og kunstens aftryk i samfundet.


De seneste års research fokus:

Den aldrende krop
-  siden 2015 har vi rejst i hele Norden med projektet Happy End - en kunstnerisk undersøgelse af aldrende kroppe i Norden.
Læs her: www.happyendproject.dk)

Hjemsted og tilhørsforhold - har vi undersøgt fra forskellige vinkler gennem værkerne Vi ses Rafiq-e-man! (2014), -om børn på flugt, Tekeraoi am mananga(2017)! -en koreografisk massevandring om klimaforandringer, Herfra min verden går (2018), - portræt af en 14-årig asylansøger og senest i HJEM (igangværende) en interaktiv undersøgelse af begrebet 'hjem' i samarbejde med børnehavebørn og kompagniet MYKA.

Nordisk Kolonialisme - undersøges i værkerne; Unfinished Tales, KOLONI og VI ER NORDEN (igangværende/under udvikling)

Berøringskultur og ensomhed - igangsat i 2017 med projektet #HoldOmMig og udfoldes i 2020 i det nationale samtidsportræt URØRT.


NextDoor Project modtager regelmæssigt støtte til sine projekter fra Statens Kunstfond i Danmark, Nordisk Kulturfond, Nordisk Kulturkontakt m.fl
I 2012 blev 'Paolo & Money' nomineret til en Reumert i kategorien Årets børne- unge forestilling.

NextDoor Project
er til daglig baseret på Godthåbsvej på Frederiksberg, hvor vi har studie og kontor.

Bestyrelse:
Allan Klie (formand), Mie Brandt (næstformand)
Bestyrelsesmedlemmer: Niels Righolt, Torkild Lindebjerg, Lene Diemer og Pernille Frahm.

Kunstnerisk leder: Ingrid Tranum Velásquez
Bogholder: John Gottenborg Bruum
PR & Kommunikation: Karen Toftegaard Aps