NextDoor Project skaber koreografisk dokumentarisk scenekunst

Vi skaber bevægelse i mennesker. Mellem mennesker. Vi skaber rum for medborgerskab og forbinder og komponerer vej for nye perspektiver.
Vores kunstneriske arbejde bygger på nomadiske og rhizomatiske strategier og møder borgerne gennem relationelle værkformater, der prioriterer den kunstneriske undersøgelse og sætter relationens skabende potentiale i centrum.

Siden 2012 har NextDoor Project udviklet nye formater for borgerinddragelse, med fokus på at skabe rum for ligeværdige, gensidige møder mellem borgere, kunstnere og værk.
Vores værker bevæger sig gennem både lokale, nationale, nordiske og globale landskaber og møder borgerne hvor de er;
på asylcentre, plejehjem, teatre, oversvømmede kældre, gader, skoler, daginstitutioner, parker, museer, gallerier, rådhuse, biblioteker og forsamlingshuse.

NextDoor Projects kunstneriske profil er ledet af koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez.

Lige nu er vi igang med;

Unfinished Tales
- Unfinished Tales er et 3 årigt værk, der undersøger den nordiske koloniaslimes kropslige, kulturelle og emotionelle arv i et samarbejde mellem kunstnere fra Kallaalit Nunaat (Grønland), Førøyar (Færøerne), Ísland (Island), Norge, Sverige/Sapmi, Finland/Sapmi, Ghana, Ay Ay (St Croix) og Danmark.
Gennem embodiment, koreografi, film og performance rejser vi ind i kolonikroppens følsomme landskab, gennem den nordiske kolonialismes foruroligende fodspor. Gennem kunstneriske strategier åbner vi for dialog, relation og samhørighed mellem unge på tværs af de 9 lande og skaber opmærksomhed omkring de nedarvede narrativer i vores sociale koreografier og kroppens som et emotionelt arkiv for både individuelt og kollektiv erindring.

VI ER NORDEN - et dekoloniserende ritual af, med og for Nordens befolkning
- VI ER NORDEN er en opløsning af kolonialismens nedarvede koreografier. En invitation til at give sig til kende. En test af vores vilje til forandring.
Værket rejser rundt i nordens forskellige koloniale og postkoloniale terræner og stiller sig til rådighed som performativ situation i den lokale debat om dekolonisering.

Happy End - en kunstnerisk undersøgelse af alderdom i Norden
- Det relationelle værk Happy End har rejst i Grønland, Island, Færøerne, Åland, Sverige, Norge, Finland og Danmark. Værket dokumenteret af den svenske filmskaber Engeli Broberg og den danske fotograf Per Morten Abrahamsen. I 2021 har vi indledt samarbejde med Artful Dementia Research Lab på UiT (Universitetet i Tromsø) omkring forskning i værkets kunstneriske praksis, metode og strategy.

SorgFugl (the bird experience)
- SorgFugl er et tværgenerationelt værk, der faciliterer lokale sorgfortællinger for borgere i alle aldre med en stor sort fugl som vært.

Mindre en støv
- En koreograferet lydvandring for børn og deres voksne. Forestillingen er baseret på børns fortællinger fra livet under coronakrisen og et samtalemateriale til børn og deres voksne udvikles med afsæt i forestillingen i samarbejde med Børns Vilkår.

NextDoor Project finansieres gennem projektstøtte fra bla. Nordisk Ministerråd, Nordisk kulturfond, Statens Kunstfond, internationale og kommunale samarbejdspartnere og private fonde.

Postadresse:
Smallegade 7-9
2000 Frederiksberg

Kontakt:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45-23438503

Bestyrelse: Allan Klie (formand), Mie Brandt (næstformand)
Bestyrelsesmedlemmer: Niels Righolt, Pernille Frahm
Bogholder: John Gottenborg Bruun