NextDoor Project skaber koreografisk scenekunst i krydsfeltet mellem virkelighed, fortolkning og iscenesættelse.
Kunstnerisk research er en passioneret del af vores praksis og vi udfordrer på daglig basis både konventioner og komfortabilitet i udviklingen af nye formater, metoder og rammer for den koreografiske praksis. Især er vi optaget af nomadiske og rhizomatiske værkstrategier, hvor værket som koncept bevæger sig gennem et større samtidslandskab og genopstår i nye konstellationer og sammenhænge. De langsigtede værkstrategier sikrer samtidig et udstrakt perspektiv, der prioriterer dybdegående kunstnerisk undersøgelse og udvikling af metodisk praksis og viden i værksprocessen, hvilket både højner produktionens kunstneriske kvalitet og kunstens aftryk i samfundet.

NextDoor Projects kunstneriske profil er ledet af koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez, som skaber koreografisk scenekunst for mange forskellige målgrupper og i sin praksis udforsker det kunstneriske mødes potentiale gennem udvikling af publikumsrelationer og deltagerkultur. NextDoor Projects værker udfolder sig på mange forskellige scener; teatre, plejehjem, i oversvømmede kældre, på gaden, i skoler og daginstituioner, på museer, asylcentre etc.
Vi møder det politiske gennem det intime og samtiden gennem det dokumentariske. Vi tager udgangspunkt i det gensidige møde, der skaber resonans og refleksion på tværs og på trods af grupperinger. Med afsæt i mødet mellem det kunstneriske og det dokumentariske skaber vi rum for at indleve sig i samtiden fra nye vinkler.


De seneste års research fokus:
Den gamle krop -  siden 2015 har vi rejst i hele Norden med projektet Happy End - en kunstnerisk undersøgelse af aldrende kroppe i Norden.
Hjem, tilhørsforhold, migration, flugt - har vi undersøgt i værkerne Vi ses Rafiq-e-man! (2014-fortsat) om børn på flugt, Tekeraoi am mananga! (2017) en koreograferet massevandring om klimaforandring, Herfra min verden går (2018-fortsat) portræt af en 14-årig asylansøger og HJEM (2019-fortsat) en undersøgelse af begrebet 'hjem' for og med børnehavebørn i samarb. med MYKA.
Nordisk kolonialisme - med de to igangværende nordiske samproduktioner: Unfinished Tales og VI ER NORDEN (igangværende)
Ensomhed og berøringskultur - undersøgelse igangsat i 2017 med projektet #HoldOmMig og udfoldes i 2020 i værket Lonely Planet Denmark

NextDoor Project finansierer sine værker gennem projektstøtte fra bla. Statens Kunstfond i Danmark, Nordisk Kulturfond, Nordisk Ministerråd, kommunale samarbejdspartnere og private fonde.
NextDoor Project er til daglig baseret på Godthåbsvej på Frederiksberg, hvor vi har studie og kontor.

Bestyrelse: Allan Klie (formand), Mie Brandt (næstformand)
Bestyrelsesmedlemmer: Niels Righolt, Pernille Frahm, Torkild Lindebjerg.
Bogholder: John Gottenborg Bruun
PR & Kommunikation: Karen Toftegaard Aps