NextDoor Project skaber koreografisk dokumentarisk scenekunst.

Som en del af den dokumentariske praksis baserer vores værker sig ofte på langsigtede værkstrategier, der prioriterer den kunstneriske undersøgelse og udvikling af metodisk praksis.
Nomadiske og rhizomatiske værkformater, der bevæger sig gennem et sammensat samtidslandskab er kendetegnende for vores praksis, som bevæger sig både gennem nationale, nordiske og globale landskaber.

Vi møder publikum der hvor de er og skaber rum til indlevelse på tværs af samfundsgrupperinger gennem gensidige relationer mellem publikum, værk og kunstnere.
Det bringer os ud på mange forskellige scener; fra traditionelle teaterrum til asylcentre, plejehjem, oversvømmede kældre, gader, skoler og daginstitutioner, parker, museer, gallerier, rådhuse, biblioteker og forsamlingshuse.

NextDoor Projects kunstneriske profil er ledet af koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez.

Gennem de sidste år har vi bla. arbejdet med:

Alderdom i Norden 
- vi har rejst i Grønland, Island, Færøerne, Åland, Sverige, Norge, Finland og Danmark med det relationelle koreografiske værk Happy End - en kunstnerisk undersøgelse af alderdom i Norden. Værket er bla. forankret i en film af Engeli Broberg (SE) og i 2021 er indledt samarbejde med Artful Dementia Research Lab på UiT (Universitetet i Tromsø) omkring værkets kunstneriske praksis og metode.

Tilhørsforhold, migration, flugt  
- i værkerne Vi ses Rafiq-e-man! (2014-fortsat) om børn på flugt, Tekeraoi am mananga! (2017) - en koreograferet massevandring om klimaforandring og Herfra min verden går (2018) portræt af en 14-årig asylansøger har vi faciliteret fortællinger om hjem, tilhørsforhold, flugt og migration.

Nordisk kolonialisme 
- Mellem 2019-2023 har vi fokus på den nordiske kolonialisme med værkerne Unfinished Tales og VI ER NORDEN - et dekoloniserende ritual.

Sorg 
- i SorgFugl (the bird experience) faciliterer vi fortællinger om sorg for borgere i alle aldre med en stor sort fugl som vært for sorgrummet.

NextDoor Project finansieres gennem projektstøtte fra bla. Nordisk Ministerråd,Nordisk kulturfond, Statens Kunstfond, internationale og kommunale samarbejdspartnere og private fonde.

Bestyrelse: Allan Klie (formand), Mie Brandt (næstformand)
Bestyrelsesmedlemmer: Niels Righolt, Pernille Frahm
Bogholder: John Gottenborg Bruun
PR & Kommunikation: Karen Toftegaard Aps