NextDoor Project skaber koreografisk scenekunst med afsæt i en dokumentarisk praksis.
Vi møder samtiden og det politiske gennem det intime og personlige og skaber rum til indlevelse på tværs af samfundsgrupperinger. Vi baserer udviklingen af værker på gensidige relationer mellem publikum, værk og kunstnere og på et feltarbejde hvor vi kommer tæt på samtidens fortællinger og de virkelighedsaktørere der lever dem dagligt.
Vores værker har gennem tiden udfoldet sig på mange forskellige scener; fra traditionelle teaterrum til asylcentre, oversvømmede kældre, på gaden, i skoler og daginstitutioner, parker, på museer, gallerier, rådhuse, biblioteker, forsamlingshuse og plejehjem.

Udviklingen af nye formater, metoder og rammer for den koreografiske scenekunst er en passioneret del af vores praksis og vi arbejder i hele Norden med udviklingen af nomadiske og rhizomatiske værkstrategier, hvor værket bevæger sig gennem et større samtidslandskab og udfolder sig i forskellige terræner og arenaer.
De langsigtede værkstrategier sikrer samtidig et udstrakt perspektiv, der prioriterer dybdegående kunstnerisk undersøgelse og udvikling af metodisk praksis og viden i værksprocessen, hvilket både højner produktionens kunstneriske kvalitet og kunstens aftryk i samfundet.

NextDoor Projects kunstneriske profil er ledet af koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez og vi turnerer nationalt og internationalt med værker for både børn, unge og voksne.

De seneste års kunstneriske arbejde har udviklet sig omkring undersøgelse af:
Den gamle krop -  siden 2015 har vi rejst i hele Norden med projektet Happy End - en kunstnerisk undersøgelse af aldrende kroppe i Norden.
Hjem, tilhørsforhold, migration, flugt - har vi undersøgt i værkerne Vi ses Rafiq-e-man! (2014-fortsat) om børn på flugt, Tekeraoi am mananga! (2017) en koreograferet massevandring om klimaforandring, Herfra min verden går (2018-fortsat) portræt af en 14-årig asylansøger og HJEM (2019-fortsat) en undersøgelse af begrebet 'hjem' for og med børnehavebørn i samarb. med MYKA.
Nordisk kolonialisme - med de to igangværende nordiske samproduktioner: Unfinished Tales og VI ER NORDEN (igangværende)
Ensomhed - undersøgelse igangsat i 2017 med projektet #HoldOmMig og udfoldes i 2020 i det europæiske værk The bird experience om antropocen sorg og tab af biodiversitet

NextDoor Project finansierer sine værker gennem projektstøtte fra bla. Statens Kunstfond i Danmark, Nordisk Kulturfond, Nordisk Ministerråd, kommunale samarbejdspartnere og private fonde.
NextDoor Project er til daglig baseret på Godthåbsvej på Frederiksberg, hvor vi har studie og kontor.

Bestyrelse: Allan Klie (formand), Mie Brandt (næstformand)
Bestyrelsesmedlemmer: Niels Righolt, Pernille Frahm, Torkild Lindebjerg.
Bogholder: John Gottenborg Bruun
PR & Kommunikation: Karen Toftegaard Aps