NextDoor Project skaber koreografisk scenekunst baseret på dokumentariske og relationelle værkformater.
Vi skaber bevægelse i mennesker. Og mellem mennesker. Vores kunstneriske arbejde bygger på nomadiske værkstrategier og møder borgerne gennem relationelle og samskabende værkformater og kunst-interventioner, hvor relationens skabende potentiale er i centrum.
Siden 2012 har NextDoor Project udviklet nye formater for borgerinddragelse, med fokus på ligeværdige, gensidige møder mellem borgere, kunstnere og værk.
Vi producerer i både lokale, nationale, nordiske og globale samarbejder og har fokus på at møde borgerne dér hvor de er;
på asylcentre, plejehjem, teatre, oversvømmede kældre, gader, skoler, daginstitutioner, parker, museer, gallerier, rådhuse, biblioteker og forsamlingshuse.
NextDoor Projects kunstneriske profil er ledet af koreograf, iscenesætter og danser Ingrid Tranum Velásquez.
Igangværende værker:
Happy End
- Kunst-interventionen Happy End skabes i samarbejde mellem professionelle dansere og plejehjemsbeboere.
Værket har siden 2015 rejst i Grønland, Island, Færøerne, Åland, Sverige, Norge, Finland og Danmark og er dokumenteret af den svenske filmskaber Engeli Broberg i den socio-poetiske film "Happy End", samt af den danske fotograf Per Morten Abrahamsen som har fulgt Happy End rundt i hele Norden (se mere på www.happyendproject.com).
I 2021 indledte NextDoor Project et forsknings-samarbejde med Det Arktiske Universitet i Tromsø og Artful Dementia Research Lab omkring den kunstneriske praksis udviklet i Happy End, og de gensidige og ligeværdige relationer, der udfoldes gennem værket.
VI ER NORDEN - et dekoloniserende ritual af, med og for Nordens befolkning
- VI ER NORDEN rejser rundt i nordens mange forskellige koloniale og postkoloniale terræner og stiller sig til rådighed som performativ situation i den lokale debat om dekolonisering.
I et sanseligt og samskabende rum, forsøger vi gennem koreografi at opløse de nedarvede koreografier og forme omridset af et nyt landskab.
Unfinished Tales
- Unfinished Tales er et tvær-atlantisk 4-årigt værk, der undersøger den nordiske kolonialismes kropslige og emotionelle arv.
Unfinished Tales skabes i samarbejde mellem kunstnere og unge mellem 13-18 år, fra Kallaalit Nunaat (Grønland), Førøyar (Færøerne), Ísland (Island), Norge, Sverige/Sapmi, Finland/Sapmi, Ghana, Ay Ay (St Croix) og Danmark.
Gennem embodiment, koreografi, film og performance rejser vi ind i kolonikroppens følsomme landskab. I et fælles rum der kombinerer live og online streaming, åbner vi for relationer, samhørighed og dialog mellem unge i de 9 lande. På tværs af grænser og nedarvede sociale koreografier undersøger vi kroppens emotionelle arkiver og kollektive erindringer.
SorgFugl (the bird experience)
- SorgFugl er et tvær-europæisk værk, der med udgangspunkt i en stor sort fugleskikkelse rejser rundt og med poetisk realisme faciliterer både børns og voksnes lokale sorgfortællinger.
Mindre en støv
- En koreograferet lydvandring og poetisk manifestation af børns pandemi oplevelser. Forestillingen er baseret på børns fortællinger fra livet under coronakrisen og et samtalemateriale til børn og deres voksne udvikles til forestillingen i samarbejde med Børns Vilkår.
NextDoor Project finansieres gennem projektstøtte fra bla. Nordisk Ministerråd, Nordisk kulturfond, Statens Kunstfond, Norsk Kulturråd, Creative Europe, internationale og kommunale samarbejdspartnere og private fonde.
Postadresse:
Valdemarsgade 16
1665 København V
Kontakt:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
+45-23438503
Bestyrelse: Allan Klie (formand), Mie Brandt (næstformand)
Bestyrelsesmedlemmer: Niels Righolt, Pernille Frahm
Bogholder: John Gottenborg Bruun